Reeds verschenen

2010

Pension Hommeles

Met o.a. Mieke Verstraete | Kees Brusse | Maya Bouma | Mimi Kok | Henk van Ulsen | Walter Kous | Donald Jones en Ko van Dijk

De serie gaat over een pension en over alles wat er zoal mis kan gaan tussen de bewoners. Een paar onderwerpen staan door de serie heen centraal, zoals het (naderende) huwelijk van Floortje en Gijs, de opbloeiende relatie tussen Bella en Jasper, de strijd van de keurige Paula tegen haar onkreukbare imago en de verwondering over het Hollandse leven van werkstudent Dinky. Verder komen er per aflevering de nodige verwikkelingen voor. In de aflevering met Ko speelt hij een filmproducent die tegen zijn zin zes weken moet doorbrengen in het pension omdat hij zijn been gebroken heeft.

Voice-over: Wim Ibo
De liedjes werden gecomponeerd door Cor Lemaire.
De serie telt officieel 16 afleveringen, waarvan er echter slechts 9 bewaard zijn gebleven op film.
 

Productie: Wim Ibo
Geschreven door: Annie M.G. Schmidt

Speelduur:
480 minuten
Beeld: 4x3, PAL, zwart/wit
Uitgever: Beeld en Geluid.
© 2010

2008

Ja zuster, nee zuster

3-cd luisterboek te bestellen door te klikken op de foto.
Ja zuster, nee zuster speelt zich af in een 'rusthuis vol herrie', waar zuster Klivia de scepter zwaait. In het huis wonen onder andere Gerrit, opa, de ingenieur en er is een boze buurman Boordevol. Elke aflevering staat op zich en de liedjes hebben weinig met het verhaal te maken. Iemand kan zeggen ‘We kunnen gewoon een liedje zingen, dat helpt altijd!’ en er is aanleiding om te gaan zingen! Hetty Blok (1920) is cabaretière, actrice en zangeres. Ze werd vooral bekend als de zingende zuster uit Ja zuster, nee zuster, met liedjes als Niet met de deuren slaan, M'n opa en Wil u een stekkie?
Op de cd’s is het volgende te beluisteren:
aflevering 1 Gerrit
aflevering 5 Alarm
aflevering 12 De knödel
aflevering 18 Ja Gerrit, nee Gerrit
aflevering 16 De pruiselaars en Wim Sonneveld
aflevering 17 Souvenirwinkel
Op deze cd's staat gerestaureerd audio materiaal van 6 originele afleveringen uit 1966-1968 met aanvullende teksten van Hetty Blok.

Geschreven: Annie M.G. Schmidt
Met:
Hetty Blok, Leen Jongewaard, Piet Hendriks, Hans Boskamp, Wim Sonneveld, Enny Mols-de Leeuw en Ko van Dijk.
Speelduur:
ruim 3 uur
ISBN: 9789047605508
Uitgever: Rubinstein
© 2008

.

Koek & ei

4-cd luisterboek te bestellen door te klikken op de foto.
Het hoorspel Koek & ei gaat over de beslommeringen van een gezin aan de ontbijttafel. Hoofdpersoon is Ko van Dijk in de rol van kantoorbediende Albert de Koning. Hij heeft hoogdravende dagdromen waarover hij op gloedvolle wijze kan vertellen. Verder schuiven aan: Conny Stuart als zijn vrouw Jo de Koning-Spruyt, Joop Doderer als Opa Bobby (‘De pindakaas is op!’) en Johan Kaart als Opa Roel Spruyt (‘Nou zou ik wel eens een mok sterke thee lusten, maar dan ook een mok!’) Iedere aflevering start – de fans zullen het zich herinneren- met Dean Martin’s ‘How do you like your eggs in the morning?’ Koek & ei werd voor publiek opgenomen in het Minerva-paviljoen en werd door de Avro uitgezonden tussen 1958 en 1961, altijd op donderdagavond. Van de ongeveer 145 uitzendingen zijn helaas maar weinig professionele opnames bewaard gebleven. De meeste banden zijn in het verleden gewist. De 12 afleveringen op dit luisterboek zijn gerestaureerde amateuropnamen.

Geschreven: Jan Moraal
Met:
Ko van Dijk, Conny Stuart, Joop Doderer en Johan Kaart
Speelduur:
5 uur en 3 minuten
ISBN: 9789047603177 NUR 077
Uitgever: Rubinstein
© 2008

.

Kermis in de regen

DVD uitgave van de Nederlandse speelfilm uit 1962
In 1962 maakte de gelauwerde acteur Kees Brusse (1925) zijn debuut als speelfilmregisseur met Kermis in de regen. In deze psychologische thriller over een kruimeldief die bij een autodiefstal de eigenaar dodelijk verwondt, speelden Guido de Moor, Ko van Dijk en André van den Heuvel de hoofdrollen. Brusse werd geprezen om zijn subtiele regie. Toch zou deze film Brusse's enige speelfilmregie blijven.

Regie: Kees Brusse
Met: Guido de Moor, André van den Heuvel, Andrea Domburg, Ko van Dijk, Mieke Verstraete, Joris Diels, Hetty Blok, Guus Verstraete Sr. Wim van den Heuvel, Lo van Hensbergen, Sacco van der Made, Kees Brusse, en een klein rolletje als serveerster voor Jetty van Dijk-Riecker, Ko van Dijk's moeder.
Speelduur:
83 minuten
Beeld: 4x3, PAL, zwart/wit
Uitgever: Filmmuseum in de serie "Nederlandse Filmklassiekers".
© 2008

2007

De zaak M.P.

DVD uitgave van de Nederlandse speelfilm uit 1960
De zaak M.P. is een Nederlands-Belgische zwart-wit film van Bert Haanstra. De film ontstond naar aanleiding van de vele op- en aanmerkingen over Belgen, zoals moppen en spotprenten, maar dit gebeurde ook vice versa. Hier wordt de klassieke tegenstelling Nederland-België uitgebeeld, en worden over en weer het beeldje Manneke Pis en het in Nederland (kennelijk) wereldberoemde beeldje van Hans Brinker gestolen.
Na een voetbalwedstrijd Nederland-België steelt een verliefde man het beeldje Manneken pis in Brussel van zijn sokkel, om indruk te maken op de vader van zijn vriendin. Als Belgiës grote trots gestolen is barst de woede los. Vooral Philidoor, de bewuste vader, die als gids aan toeristen het beeldje laat zien, wil een klopjacht op de dader inzetten en de pijlen worden al gauw gericht op Nederland. Daar wordt als tegendaad het beeld van Hans Brinker gestolen. In Nederland en België lopen de gemoederen hoog op, maar na enkele omzwervingen van de beeldjes, komen beide partijen tot een schikkelijk einde.
 

Regie: Bert Haanstra
Met: Albert Mol, Ko van Dijk, Kees Brusse, Ingrid Valerius, Mieke Verstraete, Marcel Cauwenberg, Bernard Droog, Ramses Shaffy, Jules Croiset, Herbert Joeks, John Leddy, Piet Römer.
Speelduur:
90 minuten
Beeld: 4x3, PAL, zwart/wit
Uitgever: Just Entertainment.
© 2007

.

Jenny

DVD uitgave van de Nederlandse speelfilm uit 1958
Jenny is het geheel in Amsterdam opgenomen speelfilmdebuut van televisieregisseur Willy van Hemert. Deze eerste lange Nederlandse speelfilm in kleur is een adaptatie van de Duitse film Acht Mädels im Boot (1932) van Erich Waschneck. De 'Mädels' zijn de wedstrijdroeisters waarmee Jenny in de damesacht overwinningen hoopt te behalen. Intussen valt Jenny voor een kunsthandelaar die haar ongewenst bezwangert. Wat te doen?
De onervaren Van Hemert kon beschikken over gerenommeerde acteurs als Kees Brusse, Ko van Dijk en Maxim Hamel. Corry Brokken zingt, begeleid door het Sem Nijveen-combo. De film werd uiteindelijk aan tien landen verkocht.

Regie: Willy van Hemert
Met: Ellen van Hemert, Ko van Dijk, Maxim Hamel, Kees Brusse, Teddy Schaank, Andrea Domburg, Bert van der Linden, Nell Koop, Corry Brokken, Max Woiski.
Speelduur:
93 minuten
Beeld: 4x3, PAL, zwart/wit
Uitgever: Filmmuseum in de serie "Nederlandse Filmklassiekers".
© 2007

.

Biels & Co

6-cd luisterboek te bestellen door te klikken op de foto.
Het hoorspel Biels & Co gaat over de verwikkelingen op het gelijknamige aannemersbedrijf, de allerdagelijkste vermakelijke dialogen en spraakverwarringen van de werknemers en hun stralend middelpunt, de baas August Biels. Deze onuitstaanbare en pedante, maar toch joviale Biels met zijn brullende lach is de unieke schepping van de scenarioschrijver Jan Moraal, maar wordt vooral tot leven gebracht door Ko van Dijk. Hij wordt omringd door Fiet Koster als secretaresse Eline ter Helle, Frans Koster als architect Koen – Pol – Polleman en Mathé Verdaasdonk als anarchistische neef Evert Biels. In deze uitgave staan achttien afleveringen die werden uitgezonden tussen 4 oktober 1971 en 8 mei 1972.

Geschreven: Jan Moraal
Met:
Ko van Dijk, Fiet Koster, Frans Koster, Mathé Verdaasdonk.
Speelduur:
6 uur en 30 minuten
ISBN: 9789047601623/ NUR 077
Uitgever: Rubinstein
© 2007

.

Ko van Dijk - Een hommage

De DVD-box met hoogtepunten uit het oeuvre van Ko van Dijk is beschikbaar. Deze 10-delige dvd-box bevat televisiebewerkingen en -registraties van zijn grote successen zoals De man, de vrouw en de moord, Karakter en Dood van een handelsreiziger. Ruim 35 uur kunt u genieten van de onvergetelijke prestaties van deze fantastische acteur. Klik op de box voor meer informatie en link om hem te bestellen.

Inhoud: Ko van Dijk, Een Hommage (documentaire); 51 minuten Ko van Dijk (documentaire); Dood van een handelsreiziger; De veroordeelde; Oscar; De komiek; Een midzomernachtsdroom; De man, de vrouw en de moord; De dertig seconden; Zwanezang; Koll; Op reis met Willy; Hendrik IV; Mooi weer vandaag; Schakels; Karakter; Cyrano de Bergerac; Standrecht; De Marseillaanse trilogie: Marius, Fanny en César; Liefde half om half; extra: uniek beeldmateriaal.
Materiaal: Beeld en Geluid
Speelduur: ruim 35 uur
Uitgever: VandenEnde Foundation Arts & Media; Digimode Entertainment Ltd.
© 2007

.

Dagboek van een herdershond - Seizoen 1

Het is alweer bijna 30 jaar geleden dat 'Dagboek van een Herdershond' op de Nederlandse televisie verscheen. Zo'n 6,5 miljoen mensen bleven er voor thuis. De reden van dit succes? Waarschijnlijk een heel herkenbaar stuk verleden van een specifieke streek in Nederland: het Limburg aan het begin van de vorige eeuw.
In 1914 fietste de jonge kapelaan Erik Odekerke (Jo de Meyere) zijn eerste parochieplaats Geleen binnen. Het kleine landbouwdorp wordt beheerst door een kleine groep notabelen, de onderwijzer, een herenboer en meneer pastoor. De jonge kapelaan is erg onhandig en naïef en jaagt, ondanks zijn goede bedoelingen, veel mensen tegen zich in het harnas. Niet in de laatste plaats de conservatieve pastoor, die zichzelf als de herder van de kudde beschouwt. Wat hem betreft is de kapelaan slechts zijn herdershond. Gelukkig staat Erik er niet helemaal alleen voor. Hij laat zich leiden door een onzichtbare engelbewaarder, waar hij overigens vaak ruzie mee heeft. En dat leidt weer tot komische situaties.
Regisseur Willy van Hemert heeft het oorspronkelijke werk 'Kroniek ener Parochie' van priester-dichter Jacques Schreurs ruim geïnterpreteerd. Met veel humor laat hij het 'Rijke Rooms Leven' zien in een Limburg waar de agrarische samenleving door de mijnbouw langzaam verandert in een industriële maatschappij. En dat maakt 'Dagboek van een Herdershond' tot een intrigerend verhaal vol fantasie met een authentieke historische achtergrond.

Regie:
Willy van Hemert
Met: Ko van Dijk, Jo de Meyere, Manfred de Graaf, Bruni Heinke, Reneé Soutendijk, Rudy Falkenhagen.
Speelduur:
430 minuten
Beeld: Widescreen (4x3 letterbox), PAL, kleur
Uitgever: Bridge Pictures.
© 2007

.

Dagboek van een herdershond - Seizoen 2

Het is alweer bijna 30 jaar geleden dat 'Dagboek van een Herdershond' op de Nederlandse televisie verscheen. Zo'n 6,5 miljoen mensen bleven er voor thuis. De reden van dit succes? Waarschijnlijk een heel herkenbaar stuk verleden van een specifieke streek in Nederland: het Limburg aan het begin van de vorige eeuw.
In 1914 fietste de jonge kapelaan Erik Odekerke (Jo de Meyere) zijn eerste parochieplaats Geleen binnen. Het kleine landbouwdorp wordt beheerst door een kleine groep notabelen, de onderwijzer, een herenboer en meneer pastoor. De jonge kapelaan is erg onhandig en naïef en jaagt, ondanks zijn goede bedoelingen, veel mensen tegen zich in het harnas. Niet in de laatste plaats de conservatieve pastoor, die zichzelf als de herder van de kudde beschouwt. Wat hem betreft is de kapelaan slechts zijn herdershond. Gelukkig staat Erik er niet helemaal alleen voor. Hij laat zich leiden door een onzichtbare engelbewaarder, waar hij overigens vaak ruzie mee heeft. En dat leidt weer tot komische situaties.
Regisseur Willy van Hemert heeft het oorspronkelijke werk 'Kroniek ener Parochie' van priester-dichter Jacques Schreurs ruim geïnterpreteerd. Met veel humor laat hij het 'Rijke Rooms Leven' zien in een Limburg waar de agrarische samenleving door de mijnbouw langzaam verandert in een industriële maatschappij. En dat maakt 'Dagboek van een Herdershond' tot een intrigerend verhaal vol fantasie met een authentieke historische achtergrond.

Regie:
Willy van Hemert
Met: Ko van Dijk, Jo de Meyere, Manfred de Graaf, Bruni Heinke, Reneé Soutendijk, Rudy Falkenhagen.
Speelduur:
430 minuten
Beeld: Widescreen (4x3 letterbox), PAL, kleur
Uitgever: Bridge Pictures.
© 2007

2006

Simon Carmiggelt - De rest van je leven & Kronkelgroeven

2-cd luisterboek te bestellen door te klikken op de foto.
Simon Carmiggelt schreef zijn stukjes niet op een redactiekantoor; hij schreef ze thuis, op een bankje in het park, in de kroeg of op een terrasje. Slenterend door de stad vond hij zijn thematiek: hij verwerkte een detail van een banaal voorval tot een compleet verhaal. Hij luisterde naar mensen en gebruikte elementen uit hun conversaties. Dit alles verwerkte hij in zijn columns voor de kranten en zijn gesproken columns. de luisteraar heeft altijd de indruk dat deze anekdotes zich dagelijks ontelbare malen voordoen: elke situatie heeft een grote vorm en herkenbaarheid.

Inhoud: Op CD 1 "De rest van je leven", Simon Carmiggelt leest voor uit z'n bundel, 18 verhalen. CD 2 "Kronkelgroeven": Kees Brusse en Ko van Dijk lezen verhalen van Simon Carmiggelt, 10 verhalen.
ISBN:
90-5444-359-6
Uitgever: Rubinstein; Universal Music
© 2006

2002

Rijk de Gooyer - Naakt over de schutting

DVD speelfilm uit 1973 naar het boek van Rinus Ferdinandusse.
Rick Lemming (Rijk de Gooyer) woont in het hart van Amsterdam, waar hij duiven houdt en een kamer heeft verhuurd aan een onderwijzeres, Penny. Zijn beste vriend is Ed Swaan, karatekampioen van Nederland en tot over zijn oren verliefd op het zangeresje Lilly (Sylvia Kristel). Via Lilly komt Ed in contact met een televisieregisseur die Rick en Penny overhaalt in een 'kunstfilm' op te treden. Penny vertrouwt het niet helemaal en Rick gaat op onderzoek uit. Hij gluurt naar binnen en ziet een schimmig erotisch filmgedoe dat uitloopt op een fikse knokpartij. Ed en Lilly ontsnappen naakt over de schutting. Rick en Ed gaan de volgende morgen terug en vinden de studiobaas vermoord. Nu zijn ze niet meer te houden. Op zoek naar de moordenaar dringen ze door in de wereld van televisieglamour, krantensensatie en jetset.

Regie: Frans Weisz
Met: Rijk de Gooyer, Sylvia Kristel, Adèle Bloemendaal Jon Bluming, Jennifer Willems en Ko van Dijk.
Speelduur:
95 minuten
Beeld: Widescreen (4x3 letterbox), PAL, kleur
Uitgever: WorldWide Cinema B.V..
© 2002